Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Informacja o alergenach

Informacja o alergenach

INFORMACJA


Zgodnie z informacjami od producentów, użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie    z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.


Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy m.in. pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, papryka słodka, lubczyk, kolendra, cząber, imbir, przyprawa do kurczaka, przyprawa do indyka, przyprawa do wieprzowiny, przyprawa do ryb, przyprawa kebab gyros, cynamon, goździki, kurkuma, curry, cynamon, papryka ostra, sól niskosodowa, koperek, natka pietruszki.

 

Jadłospis przygotowano zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach, Dziennik Ustaw Rzeczypospolitej Polskiej Warszawa, dnia 1.08.2016 r., Poz.1154. 

Data dodania: 2025-09-07 11:57:18
Data edycji: 2025-09-07 12:27:32
Ilość wyświetleń: 15

“Dzieci rodzą się ze skrzydłami, nauczyciele pomagają im je rozwijać”

J.Korczak

Przyjaciele szkoły

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej