ul. Macieja Rataja 3
41-905 Bytom

|
DZIEŃ TYGODNIA |
MENU |
ALERGENY W JADŁOSPISIE |
|
Poniedziałek 03-11-2025 |
Krem z kalafiora, zabielany (250 ml) Indyk miodowy pieczony, ryż mieszany z koperkiem (280 g) Pyszna mizeria z ogórków zielonych z jogurtem greckim i śmietaną(150 g) Kompot wieloowocowy /woda (200 ml) + dodatek |
gluten, mleko, soja, seler |
|
Wtorek 04-11-2025 |
Pyszna jarzynówka z ziemniakami (250 ml) Zakręcony makaron z białym serem i masełkiem (280 g) Kompot wieloowocowy/ woda (200 ml) |
gluten, mleko, soja, jaja, seler |
|
Środa 05-11-2025 |
Grysikowa zupka z warzywami (250 ml) Placki ziemniaczane z dipem jogurtowo-śmietanowym i szczypiorkiem (280 g) Kompot wieloowocowy/ woda (200 ml) |
gluten, mleko, jaja, soja, seler |
|
Czwartek 06-11-2025 |
Zupa koperkowa z ryżem i włoszczyzną (250 ml) Gulasz wieprzowy z warzywami i kaszą pęczak (280 g) Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem (150 g) Kompot wieloowocowy / woda (200 ml)
|
gluten, mleko, jaja, soja, seler |
|
Piątek 07-11-2025 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana (250 ml) Rybka z pieca z koperkiem, ziemniaki puree (280 g) Duszona kapusta z boczkiem (150 g) Kompot wieloowocowy / woda (200 ml)
|
gluten, mleko, jaja, soja, seler, ryby |
|
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od stołówki. |
||
|
DZIEŃ TYGODNIA |
MENU |
ALERGENY W JADŁOSPISIE |
|
Poniedziałek 10-11-2025 |
DZIEŃ BEZ GOTOWANIA
|
gluten, mleko, soja, seler |
|
Wtorek 11-11-2025 |
DZIEŃ BEZ GOTOWANIA
|
gluten, mleko, soja, jaja, seler |
|
Środa 12-11-2025 |
Krem jesienny z marchewką (250 ml) Makaron kokardki w sosie pieczarkowo - cukiniowym (280 g) Herbata z cytryną /woda (200 ml) + dodatek |
gluten, mleko, jaja, soja, seler |
|
Czwartek 13-11-2025 |
Zupa zielona – szpinakowa z ziemniakami i czosnkiem (250 ml) Klopiki wieprzowe z sosie koperkowym z ryżem z koperkiem (280 g) Fasolka szparagowa żółta z czosnkiem (150 g) Kompot wieloowocowy / woda (200 ml)
|
gluten, mleko, jaja, soja, seler |
|
Piątek 14-11-2025 |
Rozgrzewający rosołek z makaronem i pietruszką (250 ml) Rybka panierowana z ziemniakami (280 g) Kapusta kiszona z marchewką, jabłkiem i koperkiem (150 g) Kompot wieloowocowy / woda (200 ml)
|
gluten, mleko, jaja, soja, seler, ryby |
| Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od stołówki. | ||
“Dzieci rodzą się ze skrzydłami, nauczyciele pomagają im je rozwijać”























ul. Macieja Rataja 3
41-905 Bytom